Kunstmatige Intelligentie

Wat is kunstmatige intelligentie?


Kunstmatige intelligentie is een manier van menselijk denken overzetten in de techniek. Deze intelligentie wordt door de mens gemaakt, wat het kunstmatig maakt. Net zoals de mens kunnen ze techniek bestuderen, redeneren, plannen, taal begrijpen en zichzelf corrigeren. Veel mensen zullen hierbij denken aan een robot, maar kunstmatige intelligentie is vergelijkbaarder met software. Kunstmatige intelligentie beslist in dit geval wat de robot uitvoert en welke decisies hij maakt. Kunstmatige intelligentie heeft verschillende vormen. De primaire vormen zijn rule-based artificial intelligence en learning-based artificial intelligence

robot

Rule-based artificial intelligence is de eerste vorm die gemaakt is. Simpelweg uitgelegd bij een apparaat met rule-based artificial intelligence volgt de computer de instructies; als dit gebeurt, doe dan dit. Het wordt AI genoemd omdat het naast deze instructies opvolgen ook nog een analyse maakt van de omgeving en met die informatie handelt.

Learning-based artificial intelligence is een stuk interessanter voor bedrijven in dit tijdperk. In tegenstelling tot rule-based artificial intelligence kan een computer met learning-based artificial intelligence zelf de regels leren en zijn resultaten verbeteren. Hierbij zijn weer 3 verschillende vormen van leren.

Het verschil tussen Rule-based AI en Learning-based AI
Rule-based AI Learning-based AI
Zelflerend Nee Ja
Heeft meerdere vormen van leren Nee Ja
Zal vaker gebruikt worden door
bedrijven in de toekomst
Nee Ja